Pita Kip

DIANA DONAU

 

 

PITA KIP

 

Wat heb je nodig?

 

Stel, je bent met vier personen:

 

-Per persoon een stuk kipfilet

-Per stuk kipfilet 2 blikjes tomatenpuree, 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel olijfolie.

-Per persoon 2 pita broodjes

-1 komkommer

-1 mespuntje zout

-1 mespuntje cayennepeper of zwarte peper

-1 braadpan

-1 vergiet

 

Hoe maak je het klaar?

 

-Was de stukken kipfilet met azijn, zodat alle vliesjes en velletjes eraf zijn.

-Snij de kipfilet eerst in plakjes van ongeveer 0,5 cm. Vervolgens snij je die plakjes weer in dunne reepjes.

-Doe de olijfolie in een braadpan. Zet de braadpan op het vuur. Voeg de stukjes kipfilet toe als de olie heet is.

-Roer de kip door terwijl het gebakken wordt.

-Als de kip helemaal gaar is (= volledig wit), de pan van het vuur halen en de kip in het vergiet doen.

-Even schudden, totdat al het vocht verdwenen is.

-Doe de stukjes kip terug in de pan. Voeg tomatenpuree, sojasaus, zout en peper toe.

-Roer alles door en laat het op een laag pitje nog 15 minuten sudderen.

-Doe de pitabroodjes 2 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden).

-Snij de komkommer in plakjes.

-Garneer elk bord alvast met 5 plakjes komkommer.

-Als de broodjes klaar zijn, opensnijden en rijkelijk vullen met kip. Broodjes op het bord met de plakjes komkommer doen en…

 

Klaar!

 

Eet smakelijk