PITA KIP
Wat heb je nodig?
Stel, je bent met vier personen:
-Per persoon een stuk kipfilet
-Per stuk kipfilet 2 blikjes tomatenpuree, 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel olijfolie.
-Per persoon 2 pita broodjes
-1 komkommer
-1 mespuntje zout
-1 mespuntje cayennepeper of zwarte peper
-1 braadpan
-1 vergiet
Hoe maak je het klaar?
-Was de stukken kipfilet met azijn, zodat alle vliesjes en velletjes eraf zijn.
-Snij de kipfilet eerst in plakjes van ongeveer 0,5 cm. Vervolgens snij je die plakjes weer in dunne reepjes.
-Doe de olijfolie in een braadpan. Zet de braadpan op het vuur. Voeg de stukjes kipfilet toe als de olie heet is.
-Roer de kip door terwijl het gebakken wordt.
-Als de kip helemaal gaar is (= volledig wit), de pan van het vuur halen en de kip in het vergiet doen.
-Even schudden, totdat al het vocht verdwenen is.
-Doe de stukjes kip terug in de pan. Voeg tomatenpuree, sojasaus, zout en peper toe.
-Roer alles door en laat het op een laag pitje nog 15 minuten sudderen.
-Doe de pitabroodjes 2 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden).
-Snij de komkommer in plakjes.
-Garneer elk bord alvast met 5 plakjes komkommer.
-Als de broodjes klaar zijn, opensnijden en rijkelijk vullen met kip. Broodjes op het bord met de plakjes komkommer doen en…
Klaar!
Eet smakelijk