Over de schreef

Over de schreef

Met de '0-serie' bood uitgeverij Gigant ruimte aan startende schrijvers om hun verhaal in druk te presenteren. 'Over de schreef' was de laatste bundel in deze serie, en verscheen in 1998. Met daarin Diana's eerste verhaal voor volwassenen: 'Pizza Fantasia'.


Pizza Fantasia gaat over Susanne en haar zoektocht naar geluk.

Fragment

Uit Pizza Fantasia


De vrouw snuit haar neus in een tissue en wrijft vervolgens met dezelfde tissue over haar ogen. Triomfantelijk houdt Joachim Susanne de lege pizzadoos voor.

'Op heterdaad betrapt, jongedame!' Susanne kan wel juichen: Hij weet van niets! Met haar hoofd gebogen, om niet te laten zien hoe ze grijnst, pakt ze de lege doos aan.

'Het spijt me, meneer', zegt ze zacht. 'Het zal niet weer gebeuren.'

De vrouw staat op.

'Zeg maar Joachim, hoor kind.' En ze stelt zichzelf voor als Sophia. Als Susanne bij het aanrecht de pizzadoos klein vouwt, hoort ze Joachim op zachte toon tegen Sophia praten. In het onderste kastje staat enkel de prullenbak. Het laken is er niet meer. Voorzichtig gluurt ze in het bovenste kastje. Naast de tandenborstel ligt een tube tandpasta. De fles wijn is verdwenen en het doosje condooms is leeg.

Achter haar klinkt gesmak. In de spiegel ziet Susanne hoe Joachim en Sophia elkaar kussen en omhelzen. Susanne wacht tot Sophia is vertrokken, voordat ze tevoorschijn komt uit het keukentje. Joachim legt uit dat Sophia hem ervan verdenkt stiekem op kantoor te eten omdat hij haar kookkunsten niet zou waarderen.

'Pas toen ze jou  zag, geloofde ze dat die pizza niet van mij was.'

Hij zegt niets over afgelopen nacht of over de vorige dag.
Het boek Over de schreef   is niet meer verkrijgbaar, maar je kunt mijn verhaal gratis als pdf ontvangen door onderstaande formulier in te vullen, onder vermelding van Pizza Fantasia.


Naam: Achternaam: E-mail: Opmerking:

HOOFDROLSPELERS:


Susanne
Joachim

Sophia

Bettina

Ellen

Alexis

MIJN IDEE


Faith is taking the first step, even when you don't see the whole staircase.


Martin Luther King Jr.